10 april 2012

Isprinsessan

Isprinsessan av Camilla Läckberg
Där Alexandra ligger död i badkaret ser hon ut som en isprinsessa. Huden är blåaktig och den iskalla luften omkring henne gör att vattnet i karet har blivit täckt av ett lager is. Vem har mördat henne, och varför?
Författaren Erica Falck ger sig in i utredningen, som annars sköts mest av poliserna på den lilla stationen i Tanumshede.

Detta är Camilla Läckbergs debutroman, och även den första bok jag läste av henne. Den har gjort stor succé i över trettio länder, och just nu pågår filmatiseringar av serien som består av åtta böcker. Jag är ingen deckarfantast eller expert på hur en bra sådan ska vara, men tycker ändå att det finns en läskig spänning över mordet. Den känns däremot ganska lång, och vissa språkliga tabbar är lätta att se. Ett exempel är när Erica sminkat sig lite lätt för en "naturlig look" och att författaren sedan gör stor sak av att tänka på att hon ser så naturlig ut utan smink. Det känns ganksa... billigt... Annars finns trovärdiga personporträtt, som ibland kan bli lite väl inövade, men det är en godkänd debutroman. Det dröjer nog dock ett tag tills jag läser nästa del.

Första meningen: Huset var ödsligt och tomt.
Antal sidor: 319
Förlag: Forum, Månpocket
Betyg: 7/10

2 kommentarer:

 1. Jag läste den här boken för flera år sedan. jag tyckte som du, den var lite spännande men ganska intetsägande. Vi har spanat in din blogg och tycker att den är jättefin och har ett bra upplägg!
  Hälsningar, Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, vad glad jag blir! :)
   Sofie

   Radera