4 april 2012

Aldrig släppa taget

Aldrig släppa taget av Holly Goldberg Sloan
Sam och hans lillebror Riddle har nästan alltid varit på rymmen tillsammans med sin kriminella pappa. Nu har de kommit till staden där Emily bor, och hon och hennes familj är raka motsatsen. Första gången Emily och Sam möts är i kyrkan, där Emily tvingas sjunga solo, och trots att det inte låter så vackert så blir det första steget i en relation, som, med tanke på ungdomarnas bakgrunder, är ganska komplicerad.

Min första tanke var att denna bok liknar Jenny Downhams Älskar hatar med tanke på att huvudrollsinnehavarna i båda böckerna  är en problemförföljd kille och en tjej från en rik familj. Både böckerna har också ett svårhanterat ämne som sticker ut i mängden av ungdomsböcker, och det gör denna bok riktigt intressant!
Författaren väver in flera människors liv i berättelsen, och även om de är ganska många, så blir det inte rörigt. Emilys och Sams relation verkar dock lite för lyckosamt sammansatt, men historien väcker många frågor som är väldigt intressanta och samhällskritiska. En mycket spännande, tänkvärd bok, som till skillnad från Älskar hatar faktiskt har ett slut...

Första meningen: Veckodagarna betydde ingenting för honom.
Antal sidor: 287
Förlag: B Wahlströms, tack för recex!
Originalets titel: I´ll be there
Betyg: 8/10

3 kommentarer:

 1. Jag är lite nyfiken på den faktiskt!

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag ännu mer sugen på att läsa den här boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra! Hoppas att du gillar den, om du nu läser den! :)

   Radera