25 mars 2012

Gästrecension: Stockholm Rosé

Linnea är min länk till modevärlden, även när det gäller litteratur relaterat till den. Här recenserar hon en bok som verkar vara ett kap för alla modeintresserade!
Foto: Linnea Nordquist

Stockholm rosé av Sophia Wolf Lösnitz
Destiny bor i Stockholm och har kommit in i en 26-årskris. Inte nog med att hon varit bakfull i flera dagar efter sitt födelsedagsfirande: hennes pojkvän sedan tre år tillbaka är försvunnen. Han dök aldrig upp på deras förlovningsfest, istället åkte han till Dubai med en 19-årig dykinstruktör vid namn Bambi. Destiny kan helt enkelt inte lägga Ludwig bakom sig och gör upp planer för att få honom tillbaka. Destinys och hennes tre följeslagare Daphne, Tessan och Tessans lillasyster ägnar dagarna åt att dricka vin, räkna kalorier och shoppa skor för att sedan gå ut och dansa på krogen.

Om du gillar roliga formuleringar måste du läsa denna boken! Hela tiden kommer roliga och oväntade sådana. Äkta chic-lit med mycket shopping och mycket vin, kärleksproblem svårare än i en ungdomsbok och skoskav efter timmar av dansande i 13 cm stilleter från Jimmy Choo. Ibland kan det bli lite för mycket av allt i boken, men i överlag är den bra och rolig.

Exempel på en rolig formulering:
”Första gången jag satte Chloé-klackarna över tröskeln var det som att kliva in i en itailensk kaffemaskin med dubbeldörrar och fyra meter i tak.”

Första meningen: ”Äntligen klättrar Daphne ner från sin vingliga position uppe vid taket.”
Antal sidor: 412
Förlag: Bonnier Pocket
Betyg: 7/10

1 kommentar:

  1. sv: Nej, jag har bara läst Var är Alaska? och de som han skrivit med David Levithan. :)

    SvaraRadera