16 mars 2012

Är jag en författare nu?

Härromdagen frågade jag er när man kan kalla sig författare, och jag fick många intressanta svar. En del menar att man kan kalla sig författare när ett manus är är publicerat, andra menar att så fort man skrivit färdigt ett bokmanus är man författare. Ett tredje svar var att man ska ha blivit publicerad på ett av de etablerade förlagen, medan en fjärde tyckte att man ska ha publicerat boken (på något sätt) så att fler än nära och kära kan läsa. Intressanta tankar!

Min alldeles egna bok! :)
En anledning till att jag frågade är att jag nu sitter med tre exemplar av min alldeles egna bok i min hand! (Spontan känsla: Iiiiiiiiih! och Wow, är det sant?) Enligt en del av de som var med i diskussionen kan jag alltså nu kalla mig författare (jag? verkligen?), medan jag enligt andra får vänta tills något förlag (förhoppningsvis) vill ge ut boken. Jag tror jag väntar ett tag med att kalla mig författare...

Och nu vill du förstås ha lite fakta om min bok!
Den heter Almas nya vänner och finns för närvarande i tre inbundna exemplar. Manuset finns på fyra olika förlag, och min förhoppning är såklart att något av dessa förlag vill ge ut den! I så fall skulle ju ni kunna köpa den! :) Blir jag refuserad x4 så kanske jag trycker upp fler några exemplar för intresserade att köpa.

9 kommentarer:

 1. Vad häftigt! Lycka till med utgivningen hos förlagen! :) (Och ja, jag tycker definitivt att du kan kalla dig författare nu!)

  SvaraRadera
 2. Härligt Sofie! :)

  SvaraRadera
 3. GRATTIS till din första (men inte sista) bok!!!

  SvaraRadera
 4. Grattis! Måste vara en alldeles speciell känsla att få sin alldeles egna bok i handen.... Jag skulle väldigt gärna vilja läsa den här boken! Men det får man alltså vänta ett tag på..? Hoppas att något av förlagen nappar iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag hoppas också att något förlag nappar, annars kanske jag försöker sälja den själv :)

   Radera
 5. Jag är publicerad i en novellbok som släpptes när Stockholm fyllde 150 år. Räknas jag som författare då? Ja, Nej. Svaret är annorlunda beroende på vem man frågar :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att var författare och uttgiven kanske är olika saker? Det är i alla fall häftigt att du fått något du skrivit publiceart så att många människor kan läsa!

   Radera
 6. Hej, Sofie.
  Att vara författare ser jag personligen mer som en livsstil än något som går att nå genom en viss kvantitativ produktion. Många nu kända författare publicerade inget alls under sin livstid, inte skulle man säga att dessa personer blev författare först när deras böcker gick att finna i bokhandlar. Om man skriver skönlitterärt hyfsat regelbundet och vill kalla sig författare bör man göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, den var intressant! Enligt dig skulle jag kunna kalla mig författare, men ärligt talat känns det som något för stort för "lilla mig". Jag har antagligen en förskönad bild av det där yrket/livsstilen...

   Radera