21 februari 2012

Verklighetsprojektet

Verklighetsprojektet av Isabella Nilsson

Det är årsmöte gällande klient 920503. Frågor på dagordningen: Hur ska hennes liv bli efter gymnasiet? När ska maratontröjan få göra sitt? Är det O´boypaketets tur att bestämma snart? Vad gör egentligen mannen i den gula träningsoverallen?
920503 har tappat tråden, hon söker efter den röda, men den är svårt att finna.

Det här är en konstig bok. Och jag vet inte om det är en positiv eller negativ bedömning, för jag vet inte vad jag tycker om Isabella Nilssons debut. För det första har huvudpersonen inget namn, utan nämns som "hon" eller "Klient 920305", och det finns en komitté som bestämmer vad som ska hända härnäst i hennes liv. Det är ett intressant perspektiv.
Berättandet är ganska annorlunda det också. Tänk dig att någon skulle skriva ner allt du tänker, inklusive de där tankarna du håller för dig själv, för att de är ganska konstiga. Tänk dig att någon annan sedan läser det, inte så lätt att hänga med, kanske? Så är Verklighetsprojektet. Men det finns vissa guldkorn mellan raderna av tankemummel.

Vad tycker du om boken? Jag är väldigt nyfiken!

Första meningen: En man i gul träningsoverall står och delar ut dagordningen i entrén till en liten möteslokal inklämd mellan en pizzeria och en butik med sytillbehör, som snart skall gå i konkurs.
Antal sidor: 201
Förlag: X-publishing, tack för recex!
Betyg: 6/10

1 kommentar: