15 februari 2012

Himlen finns på riktigt

Himlen finns på riktigt- En liten pojkes häpnadsväckande berättelse om sitt besök i himlen av Todd Burpo och Lynn Vincent
Beskrivningen är hämtad härifrån
"Kommer du ihåg sjukhuset, Colton?" frågade Sonja.
"Ja, mamma, jag kommer ihåg", sa han. "Det var där som änglarna sjöng för mig."

När Colton Burpo klarade sig igenom en allvarlig bukhinneinflammation efter en sprucken blindtarm var familjen överlycklig över hans mirakulösa tillfrisknande. Men under månaderna efter operationen framträdde en berättelse som de inte var beredda på - en berättelse lika vacker som storslagen, som beskrev deras lille pojkes resa till himlen och tillbaka.

Colton, som ännu inte hade fyllt fyra, berättade för sina föräldrar att han lämnade sin kropp under operationen - och bevisade det genom att exakt beskriva vad hans föräldrar gjorde i en annan del av sjukhuset under tiden han blev opererad. Han berättade att han besökt himlen och återgav vad han hört från människor där som han aldrig träffat i sitt liv och beskrev händelser som skedde innan han föddes.
Han förvånade också sina föräldrar genom sina beskrivningar med svårförståeliga detaljer som stämde överens med Bibeln till punkt och pricka, trots att han ännu inte lärt sig läsa.
Med en avväpnande oskuldsfullhet och med ett barns frispråkighet berättar Colton om att han mötte avlidna släktingar. Han beskriver Jesus, änglarna, hur "riktigt, riktigt stor" Gud är och hur mycket Gud älskar oss.
Återberättad av hans far, men med Coltons unika och enkla språk ger Himlen finns på riktigt en glimt av den värld som väntar oss, där som Colton säger: "Ingen är sjuk och ingen har glasögon."
Himlen finns på riktigt kommer att förändra hur du ser på livet efter detta och ger dig möjlighet att se och tro som ett barn.


Vilken härlig bok! Colton predikar som en van pastor, inte som den fyraåring han faktiskt är. Budskapet är enkelt: himlen finns på riktigt, där finns Jesus som älskar alla barn, och efter som alla människor är Guds barn så älskar han oss allihop! Kärlek är oerhört viktigt, med andra ord!
I korta kapitel beskrivs familjen Burpos olycksaliga månader, men sedan sker mirakel då dödssjuke Colton blir frisk, och fortsätter med hans häpnadsväckande berättelser som ploppar upp någon gång då och då flera månader framöver. Mellan krigstågen han för med sina actionfigurer berättar han om Bibelhändelser han aldrig kunnat höra eller läsa om, och hans föräldrar blir helt mållösa.
Det är en berörande historia, och jag som de senaste månaderna tänkt mycket på att kärlek och barn är viktigt i Guds rike, har här fått en källa till mina tankar. En mycket läsvärd och inspirerande bok, för jag tror precis som Colton: Himlen finns på riktigt!

Första meningen: Den fjärde juli frambringar minnen av patriotiska parader, munvattnande dofter av grillat kött, söt majs och kvällshimlar som exploderar i kaskader av ljus.
Antal sidor: 206
Förlag: Gospel media, tack för recex!
Originaltitel: Heaven is for real
Beytg: 9/10

7 kommentarer:

 1. Spännande bok :) däremot funderar jag lite kring Jesus uppdykande där, mitt i allt... säkert har han funnits. Men jag undrar om det inte är en vinkling av Colgon Burpos föräldrar, eller den som skrev boken? Andra böcker jag läst i ämnet är inte vinklade till kristendomens fördel.

  SvaraRadera
 2. Svar till Christin: Det är klart att man får ta boken med en nypa salt, det är möjligt att Coltons föräldrar vinklat hans berättelse. Jag tror ändå att Colton upplevt allt eller delar av det han berättat, och jag har hört många historier om "möten" med Jesus. Det finns även fler böcker i detta ämne, exempelvis "90 minuter i himlen".

  SvaraRadera
 3. Whut? En resa till himlen? Det tror jag inte på :P

  SvaraRadera
 4. Köpte den här boken idag.. Jag är inte troende alls.. Men jag tyclte att denna verkar spännande..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart väcker boken många frågor som man vill tala vidare om förutsättningslöst. Det finns Alpha-kurser i hela landet där alla frågor är tillåtna. Likaså Webbkyrkan. (Stanley,ledaren är gammal vis/ erfaren, kunnig i olika religioner än de flesta)Där kan man ställa alla slags frågor.

   Radera
  2. Jag kan rekommendera Alpha-kurser, gick "ungdomsalpha", och det var riktigt bra, spännande och lärorikt!

   Radera
 5. Himlen finns på riktigt men jordens undergång finns inte, en människas död det är hans/hennes undergång och sedan dömer gud denna människan till var den förkännar, det är som gäller när den tiden kommer.

  SvaraRadera