27 februari 2012

Feeling sorry for Celia

Feeling sorry for Celia av Jaclyn Moriarty

Elizabeth Clarrys kompis Celia är försvunnen. Igen. Det är nästan så att man inte blir orolig längre, för det händer ofta att hon rymmer. Men tänk om det har hänt något? Dagarna rullar fram utan att Celia kommer tillbaka, men engelskläraren bekymrar sig mer över att nästan ingen skriver brev längre, så alla elever får varsin brevkompis. Elizabeth börjar skriva till en total främling, men snart inser hon att Christina, som brevkompisen heter, är en mycket snäll tjej, och de forstätter att brevväxla. När Elizabeth träffar Saxon, en kille som åker med samma buss som henne och Celia, bestämmer de sig för att  leta reda på den försvunna Celia.

Den här boken är uppbygd på brev och note-this-lappar. Ganska spännande, och trots att det kan låta konstigt, så fungerar det faktiskt! Det som är värt att veta skrivs i breven mellan Elizabeth och Christina, och då och då får Elizabeth brev från bland andra "The Association of Teenagers", "Best Friens Club" och "Cold har thruth association", som alla gör sitt bästa för att peppa eller deppa Elizabeth. Hon är nämligen inte en typisk tonåring.
Om det inte framgått av titeln, så är denna bok på engelska. Jag tror inte att den finns översatt till svenska, men har du någorlunda koll på det engelska språket så är den inte jättesvår att ta sig igenom. Den är mysig, spännande och absolut läsvärd!

Första meningen: Dear Ms. Clarry, It is with great pleasure that we invite you to join our Society.
Antal sidor: 276
Förlag: St Martin´s Press
Betyg: 8/10

3 kommentarer:

 1. Åh, det här blir en sån där poänglös kommentar, men jag har också läst den boken (och några andra av Moriarty som ingår i samma serie av fristående böcker) så det är kul att se att någon annan gillar den.

  SvaraRadera
 2. Åh, denna läste jag till en uppgift på engelskan för några år sedan. :P

  SvaraRadera
 3. Sv:

  Coolt! Jag har ett vagt minne av att jag nämnde den när du recenserade "Life on the refridgerator door" (jag minns inte vad den heter på svenska), eftersom konceptet var lite lika. För övrigt så läste jag den sedan till en annan engelskauppgift. Hehe... :P

  SvaraRadera