1 februari 2012

Antiloper

Antiloper av Ester Roxberg

Snart är det slut. Ett år på gymnasiet, på skoltiden, återstår, och snart kommer Astrid och Ellen att vara fri. Som de har längtat! Studenten kommer allt närmare, men Ellen vänder sig allt mer inåt. Hon försvinner bort från världen och från Astrid. Vad gör man egentligen efter gymnasiet? Hur lever man då, när man har blivit vuxen?

Ester Roxberg vann Lilla Augustpriset 2004, och Antiloper bygger vidare på samma tema. Vissa delar är lysande, som inledningen och presentationen av de udda vännerna Astrid och Ellen, och slutet som riktigt griper tag i mig. Mellan dessa delar blir det en del transportsträcka, och att hänga med i vem som säger vad kan vara lite knepigt. Överlag är det annars en bra bok som jag rekommenderar, kanske särskilt till dem som snart slutat gymnasiet, eller de som har en nära vän som bara försvunnit in i sig själv.

Första meningen: Har du tänkt på att vi nog aldrig hade lärt känna varandra, om  vi inte blivit det udda par som blev över, om det inte blivit du som stod framför mig den där första dagen på gymnasiet.
Antal sidor: 215
Förlag: X-publishing (tack!)
Betyg: 8/10

1 kommentar:

  1. Japp, jag bor några mil söder om Jkpg. Fnulade på Swebus eller Bus4you upp i alla fall!

    SvaraRadera