4 december 2011

Andra advent: Två böcker som gör entré 2012

Andra advent välkomnar jag Karin Lemon som jobbar på Bonnier Carlsen. Böckerna hon tipsar om går tyvärr inte att köpa till någon i julklapp, men kanske kan det bli en av de första böckerna du läser nästa år? I januari 2012 kommer nämligen Karins boktips ut i affärerna.

Mitt klimatkatastrofala liv av Saci Lloyd:
Välkommen till Laura Browns klimatkatastrofala liv! Storbritanniens regeringen har bestämt sig för att man inte kan vänta längre, man måste göra något åt koldioxidutsläppen. Man inför ett ransoneringskort till alla medborgare. Varje gång du åker buss, köper vin från Australien, duschar eller lagar mat t.ex. dras det poäng från kortet. Laura skriver dagbok om hur det går för henne (vara lite småskitig eller ladda telefonen?) och hennes familj. En perfekt bok att läsa i januari när man vill börja ett nytt liv. Och en väldigt rolig bok för att handla om ett så allvarligt och viktigt ämne!Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver:
Samantha dör efter en fest den 12 februari. Det gör fruktansvärt ont och allt blir svart. Nästa sak som händer är att hennes väckarklocka ringer och det är den 12 februari igen. Var allt en mardröm? Nej, tyvärr inte. Hon måste bara fixa en sak innan hon försvinner. Sju gånger vaknar hon och det är den 12 februari igen innan allt är så bra som det kan bli.
Tjatigt? Inte ett skit! Sjukt spännande? Absolut! Och vi får en del tips om vad som verkligen är viktigt i livet. Resten får vi ta reda på själva.


Bästa hälsningar från Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar