3 november 2011

VIKTIGT!!

I tisdags blev mitt facebookkonto hackat, igår utsattes en kompis för samma sak. Därför vill jag nu uppmana er att kolla över era lösenord!
Kika igenom följande tips:
- Ha inte samma lösenord till facebook/twitter/bloggen/etc som du har till mejlen. Kommer hackaren på lösenordet kan den lätt ta sig in på alla ställen och ta alla dina inlogg i besittning. Detta hände för min kompis, och hackaren har nu byt lösenord, så hon kommer inte in och kan återställa varken facebook eller mejlen. (man måste ju via mejlen accpetera lösenordsbytet, vilket är enkelt för hackaren om man har samma lösenord på alla ställen)
- Byt lösenord med jämna mellanrum, jag vet, det är jobbigt att hålla koll på alla lösenord, men det är bättre än att andra tar sig in olovligt och förstör!
- Ha ett svårt lösenord, alltså inte ditt eget namn eller något som lätt kopplas till dig. "Lösenord"/ "password" är ett mycket vanligt lösenord, men oerhört dåligt! Använd minst åtta tecken, blandat siffror, stora och små bokstäver, och kläm gärna in någon punkt eller liknande, om det går. Exempelvis: 1a2B.3c Ja, ni förstår.

Det gör mig så frustrerad att folk ska hacka sig in i ens "privatliv" såhär! Tillsamman måste vi försöka få stopp på det! Jag kunde lätt reparera det hackaren ställt till med på min facebook, och det den gjort var ganska uppenbart att det inte var jag som skrivit. När det gäller min kompis kommer hon kanske aldrig att få tillbaka sina inloggningsuppgifter, och hackaren har redan ställt till med en hel del...

Take care!

2 kommentarer:

  1. Vad jobbigt:S Din kompis kanske kan ta kontakt med de på hotmail, om det går, och försöka få tillbaka kontot på något sätt. Har hänt mig med så jag fick kontakta de på hotmail. De hjälper en:)

    SvaraRadera
  2. Mycket intressant inlägg. Tråkigt för både dig och din kompis. Hur lyckades du ta tillbaka ditt hackade konto?
    Kram Kim

    SvaraRadera