21 november 2011

Mirakel

Mirakel av Renate Nedregård

Från en repetition med kyrkokören Ten Sing i Bergen blir Rakel headhuntad tilll en Idol-uttagning, och hon går vidare. Hon hamnar mitt i en situation hon egentligen inte ville vara i, och samtidigt blir det komplicerat med kompisen som hade Idol-drömmar. Men Rakel blir Miracel och tar Idol-coachens ord på allvar: "Fake it ´til you make it", och fem år senare är hon världskänd.

Mirakel var mer än jag trodde. Dels är det ett väldigt aktuellt ämne som tas upp, då kändissnacket aldrig varit större än nu, men dels har boken en djupare innebörd om hur svårt det kan vara att bli känd över en natt. Läsaren får dels följa Rakel som sjuttonåring, men också som tjugoettåring i London. Det finns en spänning som håller i sig alla 190 sidor, som gör att Mirakel definitivt kan klassas som en bladvändare. Intressant är också att den kristna tron är så central i denna bok!
Om jag ska klaga på något så blir det de två sista sidorna, och så hade jag gärna läst mer om hur karriären kom igång på riktigt för den då tillbakadragna Rakel. Boken hade lätt kunnat vara hundra sidor extra.

Första meningen: -Oh my God, jag har lyckats.
Antal sidor: 190
Förlag: Gilla böcker (tack!) 2011
Betyg: 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar