24 november 2011

Min bok!

Ett litet smakprov på en av illustrationerna
som min duktiga syster kommer att göra!
Låt mig få presentera Alma, huvudpersonen i  min (alldeles egna) bok! Alma är en tjej på nio år som precis flyttat med sina föräldrar från Stockholm. Hon börjar i en skola som är ganska mycket större än den hon tidigare gick på, och det medför mycket nytt, och många nya kompisar! Ganska snabbt förstår Alma att hennes föräldrar inte tycker om alla hennes nya vänner, särksilt inte de som inte har svensk bakgrund.

Boken om Alma är mitt projektarbete i gymnaiset. Frågeställningen lyder "Kan man skriva en barnbok med ett seriöst budskap så att det ändå når fram?" Målgruppen är barn i åldrarna ca 8-10 och deras föräldrar, och det hela bygger på främlingsfientlighet och lika värde. Mitt mål är att försöka få de där orden att bli lättare att förstå, och att sprida ett budskap om att alla är lika mycket värda, oberoende av religion, hudfärg och så vidare.

Målet är att boken ska vara färdig i början av januari, och efter det ska jag försöka trycka en liten upplaga för att kunna föreläsa med min bok. Efter det funderar jag på att skicka in boken till något förlag, så om någon som läser detta är intresserad av boken: hör gärna av er!

Att skriva bok är spännande, tids- och fantasikrävande, och man märker hur lätt man kan fastna, både när det gäller skrivkramp och i det man tänker sig. Att skriva som en nioåring är en utmaning för mig, men det är en spännande sådan! Just nu håller min syster på med ett antal illustrationer, och det ska bli så spännande att få ett färdigt exemplar i min hand, om mindre än två månader, om allt går som det är tänkt...

3 kommentarer:

  1. Låter väldigt bra! :)
    Jag tror absolut att en barnbok är ett bra sätt att nå fram till barnen tidigt och få dem att förstå innebörden av olika saker.

    SvaraRadera
  2. Låter jättespännande, och viktigt! Du får lova att rapportera hur det går ;D

    SvaraRadera