29 november 2011

Julläsning

Härromdagen skrev jag om julläsning för barn. Då är det mesta gulligt och alla verkar fira en klassisk jul. När jag började leta skönlitterära julböcker för "äldre" så hittar jag mest mordberättelser! Utöver det finns massor av kokböcker, och även några klassiker. Här är några tips:

Julberättelser av Charles Dickens är en samling med författarens julhistorier. Innehåller En julsång på på prosa (En spökhistoria vid jul), Klockorna, Syrsan vid härden
Hercule Poirots jul av Agatha Christie.
"Den oerhört rike och snobbige Simeon Lee blir brutalt mördad i sitt rum på julafton. Hela det stora huset är fullt av inbjudna, julfirande gäster. Hercule Poirot tar tillfället i akt och avstår från sin tråkiga, ensamma jul för att istället lösa mysteriet.
Mord under julgranen är en samling med kriminalnoveller skrivna av flera kända, svenska författare. Bland andra Håkan Nesser,  Katarina Mazetti, John Ajvide Lindqvist, Arne Dahl och Maria Ernestam.
Julsånger
Kan du spela ett instrument vill jag rekommendera denna bok med 95 kända jullåtar. Allt från luciasånger till "War is Over" och "O helga natt". Passa på att tjuvstarta julen lite på egen hand!
Internetbokhandlare som tipsar om julklappar:
Cdon

Har ni fler tips på skönlitterära julböcker får ni gärna tipsa!
Vad planerar du att läsa i december?

1 kommentar:

  1. Sv:
    Åh, vad roligt! Jodå, det går väl lite sisådär. Just nu har det stått still ett tag, men förhoppningsvis kommer vi igång igen snart. :P
    Ha det gott!

    SvaraRadera