12 november 2011

Hungerspelsfantast om andra boken

Andrea gästbloggar om andra delen i Hungerspelstrilogin. Har du inte läst första delen, Hungerspelen, så klicka här. Spoilervarning!

Fatta eld av Suzanne Collins
Som segrare av de 74:de Hungerspelen måste Katniss och Peeta åka på en segerturne i alla tolv distrikt. Flickan som trotsade spelets regler genom att hota med självmord har blivit en symbol för Revolt. Hon får ett möte av president Snow. Han begär äkta kärlek av Katniss. Han känner till hennes hemligheter. Katniss och Peetas kärlek är det enda som Snow tror kan stoppa oron i landet Panem. Segerturnen blir ett teaterspel på liv och död. Ändå fram tills det 75:te Hungerspelet ska börja. Det är den tredje kvartssekelkuvningen och något speciellt ska hända. Det är då det mest osannolika inträffar.
Min kommentar: Hungerspelen och Revolt är de bästa böckerna i serien. Men har du läst Hungerspelen ska du läsa Fatta Eld också,för att inte undgå nöjet i denna framtidstrilogi. När du väl läst denna så kommer du läsa Revolt som är jättebra och därför kommer du vara nöjd med att du läste böckerna.
Första meningen: "Jag håller hårt om pluntan trots att värmen från teet för länge sedan läckt ut i den iskalla luften."
Antal sidor: 318
Originaltitel: Catching Fire
Serie: Hungerspelstrilogin, Fatta eld är andra delen
Förlag: Månpocket
Betyg: 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar