23 oktober 2011

"Tjuvarnas jul"- julkalender 2011

24 september köpte jag första julklappen, och i nuläget har jag köpt in två till. Ja, jag längtar till julen och erkänner mig som en julgalen tjej, det kanske ni märkte förra året, bland annat genom dessa inlägg.Jag ska försöka att inte tjata ut ämnet innan december är här, men jag måste skriva lite om årets julkalender!

I brist på bilder från årets julkalender bjuder jag på en
frostig vinterbild :)
"Tjuvarnas jul" heter årets kalender, och kommer att sändas i Svt hela december, precis som det ska vara! Såhär står att läsa på Svt:s hemsida:"Tjuvarnas jul är en julsaga i Charles Dickens-anda som utspelas i Stockholm vid 1900-talets början. När julen närmar sig så förbereder sig stadens tjuvliga "Klappnapparna" för högsäsong. Bland tjuvarna finns Kurre som är stadens vassaste ficktjuv. På julaftons morgon får Kurre ett oväntat besök - hans okända dotter Charlie. Kurre måste plötsligt bli förälder. Hur ska det gå att kombinera med tjuvligans verksamhet?" Läser mer på svts: hemsida. Gustaf Hammarsten spelar Kurre, och dottern spelas av Tea Stjärne.
Att just "Tjuvarnas jul" blev årets julkalender bestämdes inte långt efdter att sista delen av "Hotell Gyllene Knorren" visats förra julen, och redan nu söks barnskådespelare till nästa års kalender.
 

Vad säger du om handlingen? Kommer du att ge den en chans?
Finns det fler jultokiga människor bland mina läsare?

4 kommentarer:

 1. Åh! JUL! LÄNGTAR!
  Jag är lite jultokig, tycker det är så mysigt att samlas med släkten och med snö (om den inte ligger kvar tills mars/april som den gjorde förra året), att sitta i mormor och morfars källare på julafton, med brasan tänd, att kolla på Kalle Ankas julafton vid 15.00 och mysa vid granen, och att vänta på "tomten" och att lyssna på julsånger och äta mormors julmat och ge julklappar och bara mysa!

  Dock har jag inte köpt en enda julklapp än, det gör jag nog i november. Julkalendern blir nog förhoppningsvis bra också!

  Jag måste också säga att din design är väldigt fin!

  Ha det vackert i väntan på december och julen! ;)

  SvaraRadera
 2. Självklart ska jag titta på julkalendern, det gör jag alltid(: Enda gången jag faktiskt inte tittat färdigt julkalendern var det året då det var med Supersnällasilver Sara och Stålhenrik.

  SvaraRadera
 3. Jag ser fram emot årets kalender! Hoppas att jag inte blir besviken nu bara, hehe. :P

  SvaraRadera
 4. Nu blev jag jättesugen på jul! Hoppas att kalendern är bra, det är så himla tråkigt när en julkalender verkligen misslyckas och inte är julig, rolig eller mysig. (Skägget i brevlådan t.ex.!)

  SvaraRadera