4 november 2011

Skönlitteratur i diktform

Något som jag tycker är spännande är att läsa skönlitteratur i diktform. Jag har själv testat att skriva på detta sätt, och det är roligt! Nedan kommer några förslag på sådana böcker, och jag gillar alla mycket! De går dessutom väldigt snabbt att läsa, men trots det finns det djup, vilket jag tycker är skickligt av författarna. Passar perfekt som "mellanbok" mellan några tegelstenar. Klicka på titlarna för att komma till recensioner.

Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers
Clari och hennes mamma är nästan aldrig hemma samtidigt, så deras huvudsakliga konversation sker genom lappar på kylskåpet. Men kan man verkligen berätta vad som helst genom en neongul lapp på kylskåpsdörren?
Denna version av boken har dessutom post-it-lapp-gula sidor.
LÄS!Vad mina vänner inte vet följd av Vad min flickvän inte av Sonya Sones. Om Sophies och Murphys annorlunda och omöjliga relation. Första boken skriven ur Sophies perspektiv, andra ur Murphys.
Har ni läst någon av böckerna? Vad tycker ni i så fall om uppbyggnaden? Har ni fler tips på liknande?

2 kommentarer:

  1. Jag har läst "Vad mina vänner inte vet" & "Vad min flickvän inte vet".
    Tycker det är ganska kul med den här uppbyggnaden, men gillar den vanliga bättre, för den har mer text, och då händer den mer! =)

    SvaraRadera
  2. Jag har läst bägge och jag gillar att läsa i diktform, dock var jag inte särskilt förtjust i Livet på en kylskåpsdörr, det kändes som att man missade alldeles för mycket som hände. Men Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet är riktigt,riktigt bra:D

    SvaraRadera