1 oktober 2011

Habib- meningen med livet

HABIB- meningen med livet av Douglas Foley

Habib går i femman och tvingas skriva dagbok. Till en början tycker han att det är "choktråkigt", men utan att han erkänner det så tycker han nog att det är ganska roligt egentligen. Där kan han ju skriva om söta Paris, och hur han ska få chans på henne, om fotbollen och om hur det går i jakten på meningen med livet. Möt Habib i en invadrartät förort till Stockholm.

Även om jag är ganska många år från den tänkta målgruppen så tycker jag att denna första bok om Habib är väldigt rolig! (Kolla in första meningen, så förstår du!) Inte så att jag skrattar högt, men jag känner ändå igen mig, minns hur det var att vara elva och så... Det händer inte jättemycket, och det snackas inte överdrivet om "meningen med livet", men Habib gör ändå ett bra försök, och jag antar att blandningen av allt  är precis lagom för en elvaåring.
Författaren Douglas Foley har för övrigt också skrivit ungdomsböckerna "Sho bree" och uppföljaren "Sho len", som jag dock inte läst.

Första meningen: "Att få VÄRSTA UTSKÄLLNINGEN hör absolut inte till livets mening."
Antal sidor: 212 lättlästa
Förlag: Bonnier Carlsen
Betyg: 7/10

2 kommentarer:

  1. Hej, kunde du göra ett inlägg där du tipsar om de bästa bokbloggarna? :) Jag vet inte, du kanske gjort ett sånt inlägg men kunde du då länka det inlägget?

    SvaraRadera
  2. Har nog inte riktigt gjort det innan, men kan fixa ett sådant inlägg :)

    SvaraRadera