5 september 2011

Hoppas

Hoppas av Åsa Anderberg Strollo
Jonna har fått nog. Hon sticker till Stockholm några dagar före jul för att försöka hitta ett jobb och någonstans att bo. Men det är inte så lätt som det låter, för inget går som hon vill, och snart måste hon komma på en B-plan. Hur nu det ska gå.
Det handlar om Jonna som alltid hoppats för mycket, om Alex och Elina som slutat hoppas för länge sen, och om den sista utvägen. Det går kanske inte att fly från problemen, men vad finns det för alternativ? (Baksidestext)

Detta är en väldigt viktig bok som Åsa Anderberg Strollo skrivit med inspiration från Stockholms Stadsmissions arbete. Det är ingen bok då saker ordnar sig, utan tvärtom målas en historia upp som är obehaglig, sanningsenlig och som framför allt väcker tankar och medkänsla. Den vänder sig främst till oss som utöver tak över huvudet och mat även får kärlek från våra familjer, den vänder sig till våra känslor, och det är svårt att inte bli berörd.
Jag tycker att författaren gjort ett riktigt bra jobb med denna bok! Läs den, det är en mycket viktig historia som gömmer sig bakom det fina omslaget!

Första meningen: "-Hej, jag undrar om ni behöver mer personal här."
Antal sidor: 270
Förlag: Gilla böcker (tack för recensionsexemplaret!)
Betyg: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar