2 maj 2011

Cirkeln

Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

I det lilla samhället Engelsfors bor sex utvalda tjejer. De har inget gemensamt, de är inte lika, de är inte särskilt villiga till sitt uppdrag, och de har absolut ingen aning om vad uppdraget gäller eller varför just de blivit utvalda.  Men en rödfärgad måne kallar dem samman, och de får veta att utan varandra kommer de inte överleva.

Redan innan den har blivit publicerad har Cirkeln blivit en världssuccé, och det från svenska författare; jag tycker absolut att vi ska vara stolta! Cirkeln är första delen i en trilogi, som ska efterföljas av Eld 2012 och Nyckeln 2013. Boken är mycket välskriven, och fastän den är ur flera olika personers perspektiv får författarna faktiskt ihop det. Det blir inte rörigt, utan snarare ännu mer spännande, då man vill veta vad som händer personen man följt, när man går vidare för att följa nästa. Boken har liknats vid Twilight, men här finns inte en enda vampyr, vilket är ett stort plus. Cirkeln innehåller det mesta; kärlek, vänskap, död, magi, mord, ett uppdrag och en vilja som måste tvingas fram: samarbete.
Jag behöver väl inte säga så mycket mer, du kommer definitivt få höra mer om den här boken! Dessutom är detta 515 snabblästa sidor.

Första meningen: "Hon väntar på ett svar men Elias vet inte vad han ska säga."
Antal sidor: 515
Förlag: Rabén & Sjögren, tack för recex!
Betyg: 9/10

3 kommentarer:

 1. Jag är lite småsugen på att läsa den boken sen den kom, har hört mycket gott om den :)

  /Annie - bokflickorna.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Jag helt och hållet älskar Cirkeln!
  Det är så roligt att allt man har hört och läst om Cirkeln har varit så positivt och det är 100% sant för mig!
  Ha det bäst :)

  På min bokblogg finns min recension på Cirkeln
  http://bokclara.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. SV: Ja, jag tycker också det är himla coolt och väldigt roligt!
  Ha det bäst :)

  SvaraRadera