27 maj 2011

Airhead

Airhead av Meg Cabot
Em Watts betraktas som ett miffo av skolans "Levande Döda", som hon och hennes bästis Christopher kallar dem som är allmänt likadana med klädsel, stil och hela kittet. Men en dag får hon en plasmatv i huvudet, och när hon vaknar upp en månad senare gör hon det i en ny kropp. En supermodells kropp. Nu måste hon bli Nikki Howard, tjejen alla tror att hon är, och att vara supermodell visar sig vara svårare än vad hon tänkt sig.

Jag älskade Meg Cabot, författaren till bl.a. En prinsessas dagbok, men nu inser jag att jag har vuxit ifrån henne. Arihead är på precis samma spår som Cabots andra böcker, det komiska och halvgalna som jag tyckte så mycket om, finns kvar, men det passar bättre för dig runt fjorton-sexton år. Läs den om du är i den åldern, för det är ganska knasigt roligt, men ingen av Meg Cabots serie serie slår hennes första: En prinsessas dagbok.


Första meningen: "Emerson Watts", ropade mr Greer under första lektionen, som var Presentationsteknik."
Antal sidor: 290
Förlag: Rabén & Sögren
Betyg: 7/10
Serie: Detta är första delen i en triologi, och följs av Att vara Nikki och Jagad

1 kommentar:

  1. Jag vill bara tipsa en sak :)
    Du säger att du vuxit ifrån hennes böcker men jag har ett tips ! Läs hennes vuxenserie Babbeldrottningen :! Jag läser den men jag är bara 11 fast jag har läst Airhead och hela en prinsessas dagbok serie men om man vill ha hennes vuxnare böcker så kanske du läser den igen eller något sånt !

    SvaraRadera