3 april 2011

Världsbokdagen- ge bort en bok!

Världsbokdagen firas, sedan 1995, varje år den 23 april. I år sammanfaller denna dag med påskafton, vilket betyder att man bestämt för att flytta den till den 13 april istället. Unesco bestämde 1995 att Världsbokdagen skulle äga rum 23/4 varje år, för att främja läsning, författare, böcker, upphovsrätten, och den fria tillgången till information. Detta med en festdag världen över.

Inspirationen kommer från 1900-talets Spanien då man i början på århundrades gav en bok till någon man tyckte om. Traditionen sa att man skulle få en ros tillbaka. Läs mer här

Svenska Unescorådet vill få detta att få genomslag i Sverige, och där tycker jag att vi bokbloggare kan hjälpa till, eller hur? Kanske genom att sprida detta, ge bort en bok till någon vän eller bara låna ut, annordna en tävling, jag tror att ni har ganska stor fantasi! Vi får se vad som händer här på bloggen! :)

2 kommentarer:

  1. Tack för upplysningen. Hade inte riktigt någon koll på att det fanns en sådan dag och än mindre när den infaller.

    Ska genast ta itu med att handla några böcker till mina nära och kära. Att fira och ge presenter är aldrig fel och när det dessutom främjar läsandet. Kan det bli bättre?! :-)

    SvaraRadera
  2. sv; Tack så jättemycket för tipsen! Har läst några av de du tipsade om redan, som boktjuven (har aldrig gråtit så till en bok!) men många var nya så tack :)

    Vilken fin blogg du har, och vad intressant om världsbokdagen! Aldrig hört talas om innan :)

    SvaraRadera