18 mars 2011

Nytt i vår och sommar

Något jag tycker är väldigt bra är att det hela tiden kommer nya böcker! Man hinner inte med att läsa alla, men produktionen av böcker kommer nog inte sina än på ett bra tag (hoppas jag!).

Här är lite nytt att se fram emot, eller?

De som går igen av Marcus Sedgwick är ännu en vampyrhistoria, som har vann Booktrust Teenage Price 2007.
Till skillnad från dagens vampyrromaner ska denna inrikta sig lite mer åt det håll som "de första" vampyrerna var, lite mer åt Dracula-hållet, kanske. Låter spännande, men personligen har jag tröttnat på vampyrer... (Bilden är hämtad från B Wahlströms hemsida, där ni också kan läsa mer om boken) Kom ut 9/3
Minns ni "Om jag stannar" av Gayle Forman? Har ni inte läst den kan jag rekommendera den, för här kommer uppföljaren! Läs den innan du läser detta: Genom Adams perspektiv får vi nu se hans liv som rockstjärna, och med en ny flickvän. Han vet egentligen inte varför han och den nu hyllade cellisten Mia inte längre är tillsammans, de var ju så nära varandra den där gången på sjukhuset... Detta är När jag lät dig gå, som kommer 3/5. (Bilden kommer från B.Wahlströms hemsida. Klicka på länken för att läsa mer om denna bok!)

4/5 släpper Damm förlag Elizabeth av Lesley Pearse. Det är historien om femtonåriga Elizabeth som lever i Liverpool 1893. Hennes föräldrar har just dött, och kvar har de lämnat Elizabeth, hennes bror Sam och en nästan nyfödd halvsyster. Sam säger att de ska bege sig till Amerika, och på vägen dit stöter de på två killar som de slår följe med. Tillsammans får de reda på att det finns guld i området, och därför far de dit för att vaska fram sin lycka. Romantik finns såklart med, för vem av killarna ska Elizabeth välja?Bilden är hämtad här, där du också kan läsa mer om boken.Sarah Dessens andra bok på svenska heter Mitt perfekta liv och ges ut av Rabén och Sjögren i juni. Jag har stora förhoppningar på denna bok

efter att ha läst "Mycket mer än så", men med tanke på beskrivningen av boken verar det lovande! Macy får sommarjobb på biblioteket, medan hennes pojkvän ska åka på läger. Men så visar det sig att han vill ta ett break, så när hon får erbjudande om jobb på cateringfirman Wish är hon inte sen att tacka nej. Där finns ju en massa coola människor, och där finns också Wes.
(Bilden kommer härifrån)
Längtar, längtar efter denna bok!

Vad ser du fram emot i våren och försommarens utgivning?

2 kommentarer:

  1. Kolla gärna min blogg där jag också skrivit ett inlägg om det här :)

    SvaraRadera
  2. Airhead nummer tre kommer ju nu snart! Läääängtar! :D

    SvaraRadera