21 mars 2011

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson
Olivia och John var det perfekta paret. Den perfekta flickvännen och den perfekta pojkvännen. Men så en dag säger John att det är slut, och allt faller för Olivia. Tillsammans med sin kompis Emma inleder hon en operation för att få tillbaka John, och en av delarna i den är att göra honom svartsjuk. I det svartsjukedrama Olivia spelar upp ingår flera killar, men det visar sig att det blir mer än att bara försöka göra John svartsjuk.

Egentligen är jag inte särskilt förtjust i böcker där någon är nydumpad av sin pojk- eller flickvän och att huvudpersonen ska deppa sig igenom mer än halva boken. Men Sara Ohlssons debut suger ändå tag i mig. Det som gör att denna bok sticker ut ur mängden av deppiga ”nyligen-blivit-dumpad-böcker”, och som gör att jag gillar den, är att Olivia tar sig upp och går vidare, även om det kanske inte är den bästa väg hon väljer att gå. Sara Ohlsson är en skicklig författare som trots korta kapitel kan få in så många känslor och händelser som en nydumpad tjej kan vara med om. Jag har levt mig in så i boken att det kommer ta ett bra tag innan jag inser att det inte är jag som är Olivia. Jag satt klistrad från första till sista sidan!

Första meningen: ”Han lutar armbågarna mot knäna och gömmer ansiktet i händerna.”
Antal sidor: 298
Förlag: Gilla böcker (recensionsexemplar)
Betyg: 8/10

Denna bok kommer för alltid ha en speciell plats i min bokhylla. För på baksidan av boken står nämligen att läsa en kommentar jag skrivit:

"Jag har levt mig in så i boken att det kommer att ta ett bra tag innan jag inser att det inte är jag som är Olivia. Jag satt klistrad från första till sista sidan"

Sofies Bokblogg

3 kommentarer:

 1. Svar:
  Haha. Ja, det ser ju ganska praktiskt ut... :P

  Jag skriver, för övrigt, upp denna på min boklista! :-)

  SvaraRadera
 2. Blev lite sugen på att läsa den :) Men är det en ungdomsbok?

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte att den här boken var okej.

  SvaraRadera