15 mars 2011

Intervju med Sara Ohlsson

Jag mejlade några frågor till debutanten Sara Ohlsson, författare till Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag. Här är frågorna och svaren!

Hur fick du idén till din bok?
1. Idén har växt fram under ganska lång tid, inte minst ur diskussioner med roliga och kloka vänner. Och huvudpersonen Olivia har funnits i mitt huvud jättelänge.

Vad inspirerar dig till att skriva?
2. Oftast måste jag tvinga mig själv att skriva. Men ibland blir jag inspirerad av att läsa något eller höra en textrad i en låt som är sådär helt perfekt formulerad.

Har du några skrivtips till andra som vill skriva böcker, eller liknande?
3. Att ta skrivandet på lika stort allvar som när man tränar en idrott eller vill bli bra på ett musikinstrument. Och att våga låta andra läsa.

Vill du fortsätta skriva? Har du något nytt på gång?
4. Ja, jag vill absolut skriva mer! Men just nu går jag mest omkring och är stolt över den här boken.

Vad läste du som tonåring?
5. Katarina von Bredows "Syskonkärlek" läste jag hur många gånger som helst, och "Plus minus noll" av Alexander Skantze. Per Hagmans första böcker och alla Linda Skugges krönikor i dåvarande Expressen Fredag.


När jag träffade Sara i fredags var hon väldigt glad. Hon sa att det känns väldigt konstigt och roligt att se sitt namn på en bok, och att det är mest det hon tänker på nu.

Ha det bra! :)

2 kommentarer:

  1. hhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera