29 mars 2011

Himlen börjar här

Himlen börjar här av Jandy Nelson

När Lennies storasyster Bailey dör vet Lennie inte vad hon ska ta sig till. Bailey var den utåtriktade av systrarna, kapplöpningshästen medan Lennie bara var den stöttande ponnyn som gick bredvid. Saknaden och sorgen är obeskrivlig. Det tycker även Baileys pojkvän Toby, och han tycks vara den enda som förstår Lennies sorg. Sedan finns den nya killen, Joe, som inte vet något om Bailey, och kanske är det bäst?

Samtidigt finns det en mamma som inte finns där, en morbror som fyller hela huset och en mormor som är besatt av sin rosenträdgård. Men får man bli stormande kär och förvirrad av kärlek, får världen explodera av lycka, trots att storasyster Bailey inte kommer att få uppleva en enda dag till på jorden?

Min kommentar: Detta är en riktigt fin bok om sorg och saknad, kärlek och en blandning av virriga tonårskänslor och att "hitta rätt i livet". Jag gillar den här boken! En perfekt blandning av det mesta, och en känsla som säger jag vill ha mer!! finns där, vilket betyder att Jandy Nelson har lyckats riktigt bra! Läs en bra bok; läs Himlen börjar här. Dessutom är det lite humoristiskt skrivet, vilket ger plus i kanten!

Första meningen: "Mormor är orolig för mig."
Antal sidor: 265
Förlag: Gilla böcker, tack för recex!
Originaltitel: The Sky is Everywhere
Betyg: 9/10

1 kommentar:

  1. Jag tyckte om boken med. :)
    Kan bara hålla med dina egna kommentarer om Jandy Nelsons bok "Himlen börjar här"

    SvaraRadera