31 mars 2011

Dracula

Dracula av Bram Stokers
Jonathan Harker får i uppdrag att åka till Greve Dracula för att sälja en fastighet. Men under hans vistelse på slottet börjar han ana att greven inte är som alla andra, och när det visar sig att någon hemsöker Whitby är Jonathan ganska säker på vem/vad det är. Tillsammans med två läkare, två vänner och sin fru Mina, ger han sig ut för att förgöra fienden i vampyren Dracula.

Min kommentar: Det är ganska spännande att ha läst en sådan klassiker som Dracula, särskilt nu när vampyrhysterien är så stor. Jag kan inte hjälpa att jag jämför Dracula med ex. Twlight-serien och hittar många skillnader. Dracula är definitivt mer skräckinjagande än dagens vampyrer!

Boken är ganska lång, och beskrivningarna av händelserna har mer än en gång fått mig att nicka till. Kul att ha läst, men jag rekommenderar dig att läsa en mer lättläst version om du vill läsa om "den första" vampyrboken, vilket jag rekommenderar.

Första meningen: "Avreste från München klockan 20.35 den 1 maj och anlände i Wien tidigt nästa morgon; skulle ha anlänt 06.46 men tåget var en timme försenat."
Antal sidor: 550 + efterord
Förlag: Bokförlaget h:ström- Text och kultur (denna upplaga)
Betyg: 5/10


Temaläsning: Böcker genom tiderna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar