16 mars 2011

Alla själars natt

Alla själars natt av Deborah Harkness

Häxan Diana Bishop tillbringar större delen av sin tid med att studera historia på Bodleian Library i Oxford. En dag hittar hon ett alkemistiskt manusskript som visar sig vara förhäxat, och heter Ashmole 782. Helt plötsligt börjar biblioteket krylla av häxor, trollkarlar, demoner och vampyrer. Alla verkar vara ute efter Diana och skriften, som inte kan öppnas utan hennes magiska krafter.
En av vamyrerna som ser vad Diana fått upp är Matthew, som genast tar sig plats som Dianas beskyddare. Han berättar mer om Ashmole 782, och säger att det är en hemlighet som varit dold i flera sekel. Men varför kunde ingen annan än Diana få fram skriften?

Detta är Deborah Harkness uppmärksammade debut, och hon har verkligen gjort ett bra jobb! Boken innehåller mycket historia, både gällande "vår" historia, men också olika väsens. Imponerande! Romantisk, full av äventyr och historia, riktigt välskriven. Gillar du vampyrer (som inte suger så mycket blod), demoner och häxor, blandat med en massa annat av det mesta, bör du läsa denna bok. Det ryktas om en trilogi, och det hoppas jag, annars är jag riktigt besviken på slutet av boken!

Första meningen: "Det var ingenting märkvärdigt med skinnbandet."
Antal sidor: 692
Förlag: Forum, tack för recex!
Originaltitel: A discovery of witches
Betyg: 8/10

2 kommentarer:

  1. Har hört att det ska bli en trilogi, kanske därför slutet känns "oavslutat". Har själv inte läst boken, men den står definitivt med på listan över böcker som måste läsas då jag älskar all sorts fantasy!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår vad du menar. Ibland tycker man att första boken räcker, även om de kommer uppföljare. Jag ska som sagt läsa den, sen får vi se.. :) Först ska jag läsa mig igenom bokhögen jag har hemma. Trevlig helg!

    SvaraRadera