6 januari 2011

-Veckans citat

Boktjuven av Markus Zusak är den bok jag läser nu, och den är verkligen att rekommendera! Veckans citat kommer från sida 36:
”När hon så småningom skrev sin historia skulle hon fundera över när exakt det var som böckerna och orden började betyda inte bara något, utan allt. Var det när hon första gången fick se rummet med hylla efter hylla med dem? Eller när Max Vandenburg anlände till Himmel Strasse med händerna fulla av lidande och Hitlers Mein Kampf? Var det högläsningen i skyddsrummet? Den sista marschen till Dachau? Var det Ordskakaren? Kanske skulle det aldrig finnas något exakt svar på när och var det inträffade.”

Kommer du ihåg när du började läsa?
Jag minns de morgnar då vi var lediga när vi var små. Då sov jag och min syster i samma rum, och om vi vaknade tidigare än mamma (pappa jobbar alltid på morgnarna) satte vi oss i sängen, tog upp alla böcker vi hade på bokpallen och läste ett kapitel i varje bok. Det kunde vara upp mot 7-9 olika böcker... Jag kommer dock inte ihåg när jag började läsa, men jag älskade att i skolan läsa, skriva och räkna. En gång skulle vi skriva en berättelse om hyresgästerna i ett lägenhetshus. De flesta skrev knappt en skrivbok, jag skrev nästan tre... Härliga minnen!

1 kommentar:

  1. Om du vill ha tips på fler bokbloggar eller lägga till din egen kan du ju gå in å bloggtoppen.se :)

    SvaraRadera