2 januari 2011

Årest bästa bok och författare är korade!

För ett tag sedan utlyste jag en omröstning om Årets bästa ungdomsbok och författare. Ni fick nominera dessa, och sedan strax efter jul har ni fått rösta. Nu har jag resultatet! (Önskar att jag kunde säga att jag hade resultatet i min hand, det låter coolare än att säg sanningen; att jag har det på datorn...)

Årets bästa ungdomsbok, enligt läsarna på Sofies bokblogg är, med 50% av rösterna:
*trumvirvel*
Mycket mer än så av Sarah Dessen! Såhär lyder en av motiveringarna till varför detta är år 2010s bästa ungdomsbok: Jag tycker absolut att den bästa boken jag läst i år är Mycket mer än så av Sarah Dessen. Absolut bästa jag någonsin läst! :)

Själv tycker jag nog bättre om boken än vad jag skrev i min recension, en bok som förtjänar priset, men jag själv röstade inte på den. Ett mejl är på väg till Sarah Dessen, när/om jag får svar publicerar jag det här, om det är intressant :)

Årets bästa författare till en ungdomsbok, enligt läsarna på Sofies bokblogg är, med 33% av rösterna:
*trumvirvel*
Meg Cabot! Såhär lyder en av motiveringarna till varför detta är år 2010s bästa ungdomsbok:
Åretsförfattare är the one and only Meg Cabot! Hon har ju kommit med "Jinx - tur i oturen", "En Prinsessas Dagbok 10 Prinsessan Mia", "Airhead" och "Att vara Nikki" i år. :D Alla fruktansvärt underbart bra! ;D

I denna omröstning var det definitivt mer jämt! Men Meg Cabot kom på första plats, och ett mejl är på väg till henne också. Jag har gjort ett författarporträtt med Meg Cabot, för att hon varit en av mina favoritförfattare, men läser man för mycket av henne kan det bli ganska tjatigt... Meg Cabot har år 2010 kommit ut med de böcker som nämns i motiveringen, vilket är väldigt produktivt!

Så, vad tycker ni om resultatet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar