16 december 2010

*Nominera årets bästa bok!*

16 december
Jag tänkte nyss att detta var sista torsdagen i skolan det här året. DET HÄR ÅRET! Det är helt sjukt vad tiden går fort! När jul och nyår närmar sig brukar det vara fullt av galor och tillbakablickar, "årets bästa", "årets sämsta" och så vidare. Därför tänkte jag att vi tillsammans skulle kora Årets bästa ungdomsbok och Årets bästa författare enligt oss bokbloggare :) (Alltså inget nationellt utan bara en kul grej. Författaren och den författaren till den bok som vinner kommer naturligtvis att få reda på det)

Så här går det till:
1. Fram till julafton (24/12) får ni nominera böcker och författare. Gör det i en kommentar i detta inlägg, gärna med en motivering varför just denna bok är den bästa utgivna år 2010.
2. Från och med 26 eller 27 kan man rösta på de nomineringar som blivit nominerade flest gånger.
3. På nyårsafton stänger röstningen, och när det nya året är här koras Årets bästa ungdomsbok och Årets bästa författaren år 2010!
För att nominera en bok krävs:
1. att boken är utgiven år 2010
2. att boken är en ungdomsbok
3. att den som nominerar boken har läst den, och kan sammanfatta varför just denna bok ska vinna

För att nominera en författare krävs att författaren givit ut en ungdomsbok år 2010

Så nu är det upp till er! Det är bara att börja fundera, kolla igenom vad man läst, och sedan lägga en kommentar här. Man får nominera flera böcker, dock max tre!

Hoppas att ni hänger på! *<:)

7 kommentarer:

 1. Kul idé! Ska klura lite på min nominering ;D

  SvaraRadera
 2. Räknas översatta böcker? Annars himla kul idé! :)

  SvaraRadera
 3. Åretsförfattare är the one and only Meg Cabot! 8D Hon har ju kommit med "Jinx - tur i oturen", En Prinsessas Dagbok 10 Prinsessan Mia", "Airhead" och "Att vara Nikki" i år. :D Alla fruktansvärt underbart bra! ;D

  Årets bok:
  "Ursäkta att man vill bli lite älskad" för att det är så lovely språk i den fett ungsomligt!
  "Airhead" För att den är Meg Cabot och knäpp och bäst!
  "Att vara Nikki" Samma som över och att den inte är förutsägbar!
  "Tänk om det där är jag" svårt att säga värför men kanske för den snygga killen och att det kändes som man var med i boken när man läste den lixom. :)

  SvaraRadera
 4. Och en prinsessas dagbok oxå! :D Ta den med den är ju så fruktansvärt bäääääääääääääst! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  SvaraRadera
 5. Jag tycker absolut att den bästa boken jag läst i år är Mycket mer än så av Sarah Dessen. Absolut bästa jag någonsin läst! :)

  SvaraRadera
 6. Den bästa boken som kommit ut 2010 tycker jag nog är Hunger av Michael Grant. En otroligt spännande bok med annorlunda handling.

  Årets författare tycker jag James Dashner borde bli. Eftersom jag bara läst The Maze Runner av honom så har jag inte läst något som kommit ut i år. Men fortsättningen kom ut 2010. Så om jag får nominera honom så gör jag det :D

  SvaraRadera
 7. Vet du vad jag tänkte när jag läste inlägget om boknomineringen? "Jag hinner nog göra det när jag kommer hem." Det gjorde jag inte:( verkligen synd, jag hade hemskt gärna velat nominera! Får hoppas att det blir en till nominering nästa jul:)

  SvaraRadera