26 december 2010

Justin Case


Justin Case av Meg Rosoff
Ödet kommer allt närmre David Case. Han vet att han måste smita undan, och han vet vad han måste göra; byta identitet. Därför blir han, för säkerhets skull, Justin Case. Han byter dessutom stil och träffar han Agnes som hjälper honom med den biten. Detta gör dock inte att han undkommer Ödet, det får han minst sagt erfara då han är mycket nära att dödas då ett flygplan störtar i Lutons flygplats, precis på den punkt där Justin skulle ha stått. Allt med Ödets avsikt att få Justin ur världen.

Jag var ganska skeptisk till boken från början. Nu när jag har läst den är jag däremot bättre inställd till den. Språket är det som fascinerade mig mest. Det, tillsammans med berättandet är rakt och rätt på, inga känslor beskrivs insvepta i silkespapper, utan precis så de är; nakna och ärliga. Språket, tillsammans med berättelsen, gör detta till en bok jag kan rekommendera till fjorton- till sextonåringar som är sugna på en övernaturlig, välskriven, historia.

Första meningen: "Utsikten är fin här uppe."
Antal sidor: 243
Förlag: Pocketförlaget, tack för recex!
Boken i en mening: Språket och berättandet är det som facsinerar mig mest, men dessutom är det en kul berättelse som dock ibland kan bli lite väl invecklad.
Mer av författaren: (på svenska) Så har jag det nu
Betyg: 8/10

2 kommentarer:

  1. Sv; Hahah, oh det måste jag testa! Jag tänkte inte på att jag kom med xD

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte att Ödet i Justin Case var en dålig kopia av Döden i Boktjuven, hehe xD

    SvaraRadera