14 december 2010

*Julklappstips till de yngre*

14 december
Vi har en bokhylla med böckerna vi läste när vi var små, eller som mamma och pappa läste för oss. Jag tog mig en tripp till den idag, och hittade en massa böcker jag minns från "förr i tiden", därför blir det idag julklappstips på böcker man kan ge till de lite yngre. Framöver kommer förmodligen tips på fler barnböcker!
JULBÖCKER
Först och främst måste jag tipsa om Nicholas Allans "Festen i stallet". Författaren berättar på ett nytt sätt hur det gick till under julnatten i Betlehem för 2000 år sedan. Humoristiskt, både för barn och äldre."Lauras stjärna", handlar om Laura som hittar en stjärna. Hon gömmer den på sitt rum, men när hon kommer tillbaka en stund senare är stjärnan försvunnen. Vart kan den ha tagit vägen? Och hur hjälper man en stjärna tillbaka upp till himlen?
En tjej som Madicken levde såklart också på vintern, och detta är boken om henne och lillasyster Elisabeth, och hur det var för dem en vinter. För alla barn, stora som små. Själv tycker jag att Astrid Lindgrens böcker borde finnas i varje hem, det tillhör ju liksom barndomen!

Paddington är nallen som när julen börjar närmar sig får höra om den där tomten. "Paddington får en julklapp" är, inte helt oväntat, Paddingtons jakt på tomten, för att få den julklapp han önskar sig allra mest. Fina bilder, fin text. Mys på Paddington!Känner du igen någon av böckerna från när du var liten? *<:)

1 kommentar: