12 december 2010

*Författarintervju*

12 december, 12 dagar kvar till julafton!
För någon vecka sedan gjorde jag en intervju med författaren till "Här ligger jag och blöder", som jag skrivit en hel del om på bloggen det senaste. Här får ni intervjun med Jenny Jägerfeld:

- Vad inspirerar dig till att skriva?
På sätt och vis allting, det jag läser, mina vänner, min familj, teater, saker jag bara hör folk säga på stan, en vacker färg på himlen, god mat, verkligen allt!

- Hur fick du idén till ”Här ligger jag och blöder”? Hur tänkte du när du skrev den?
Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag fick idén. Jag fick liksom många idéer på samma gång som jag passade in i varandra. Men jag var klar över hur jag ville att huvudpersonen skulle vara, både stark och svag på samma gång, men inget offer. En annorlunda person som man ändå kunde identifiera sig med, kanske just därför, vi är ju alla annorlunda.

- Vad har du för tips till ungdomar med författardrömmar?
Läs, läs, läs och skriv skriv skriv. Använd alla fem sinnen när du skriver: hur ser det ut, hur luktar det, hur låter det, hur känns det, hur smakar det.

- Funderar du på att skriva fler ungdomsböcker?
Ja, kanske, men just nu tror jag att jag har en vuxenbok i pipeline. Men båda mina föregående böcker har ju legat där lite mittimellan ungdom och vuxen.

- Hur lång tid tog det att skriva "Här ligger jag och blöder"?
Hm, jag skulle säga ett år att skriva och ett år att redigera. men inte på heltid för jag jobbade även med annat samtidigt. Men typ två år då.

- Vad läste du som tonåring?
Allt! Högt och lågt. Bra riktigt redig litteratur, serietidningar, ungdomsböcker, vuxenböcker, veckotidningar, klassiker, och sådant som betraktas som skräp. Jag tror på det, att läsa högt och lågt. Själv har jag aldrig kunnat låta bli att läsa.


*<:D

1 kommentar:

  1. Vad coolt med en intervju!:) Man borde kanske leta upp boken...

    SvaraRadera