4 november 2010

Var är Alaska?


Var är Alaska? av John Green

Miles Halter börjar på Culver Creek, Alabama, i hopp om att få lämna småstaden och alla gamla skol"kompisar" bakom sig. Han lyckas, och hittar även nya vänner i Översten, Alaska och Takumi. Trots att Miles lovat att inte testa på saker som cigaretter och sprit och allt vad det innebär så gör han det. Det ingår liksom i livet med hans nya vänner. Tillsammans hittar de på hyss och smygröker på studentboendets rum. Alaska ser Miles mer än som vän, men hon älskar tyvärr sin pojkvän. Vad gör man då?
Så händer Det. Frågan ställs; vart är egentligen Alaska?

Jag har hört att denna bok ska vara bra, men inte så bra som den verkligen är! Detta är en riktiga bra bok på flera olika sätt:
1. Författaren John Green kan gestalta sorg på ett sätt man orkar läsa vidare (inte för sentimentalt).
2. En riktigt bra ungdomsbok som beskriver det mesta, alltså;
3. Hög igenkänningsfaktor!
4. Indelningen i boken är rolig och intressant. "Före" och "Efter", och kapitlen heter exempelvis "etthundratjugosju dagar före" och "fyrtiosex dagar efter", vilket är väldigt intressant.

Bokhora.se skriver
"För mig är det en perfekt kombination av helt rätt miljö, en spännande historia och verkliga karaktärer. Jag läser och blir imponerad." Jag håller verkligen med dem!
Första meningen: "Veckan innan jag lämnade mina föräldrar och Florida och resten av mitt småttiga liv för att plugga på ett internat i Alabama, ville mamma prompt ställa till med en avskedsfest för mig."
Sior: 223
Förlag: Pocketförlaget, tack för recex!
Boken i en mening: En riktig ungdomsbok med allt vad en sådan bör innehålla: kärlek, vänskap, sorg, glädje, bus och en massa ungdomssnack.
Betyg: 9/10 LÄS DEN!

2 kommentarer:

  1. Nu har jag(äntligen!)läst ut Var är Alaska?, och jag håller med dej! Den är verkligen jättebra:)

    SvaraRadera
  2. John Green är AWESOME!
    Har du läst Will Garyson som han och David Levithan skrivit tillsammsn? Det är så fantastiskt bra..!

    SvaraRadera