26 november 2010

-Stort grattis!

Idag är en speciell dag. En tjej som de flesta av oss växt upp med fyller nämligen år idag! Många av oss har följt med henne på galna, lite förbjudna, äventyr, träffat hennes två bästa vänner Annika och Tommy, poliserna Kling och Klang, tjuvarna DunderKarlsson och Blom, och hennes häst och apa. Tjejen som har en mamma som är ängel, och en pappa som är kung på Kurrekurreduttön, och ja, om du inte räknat ut vem det är ännu, så kan jag säga att hästen heter Lilla Gubben och apan heter Herr Nilsson, hon bor i den gula villan Villervillakulla, och det är såklart PIPPI LÅNGSTRUMP jag snackar om! Tjejen som försökte med krummelurpiller för att slippa bli vuxen misslyckades, men vi är glada ändå:
STORT grattis till Pippi, som fyller pensionär idag! 65 år!Och grattis till Helena och Sofia också, dock inte lika gamla ;)
Blommor till dem :)

4 kommentarer:

 1. är det idag? det hade jag ingen anning om men tänk att det har gåt 65 år, wow=D

  SvaraRadera
 2. Nej, men! Inte visste jag att jag fyllde år på samma dag som en sådan kändis. Tack igen, förresten. Höhö. ;D

  SvaraRadera
 3. Oj! Vad gammal hon är:O Grattis, grattis!

  SvaraRadera
 4. svar: Det minns jag att vi också gjorde, och så hade vi en kalender fylld med små saker i klassen som en elev alltid fick öppna. Nu har vi ingen kalender, men även nu i högstadiet tycks svenska-lärarna läsa högt (i och för sig trevligt om hon skulle klara av att välja lite bättre böcker och läsa oftare så att handlingen inte hinner glömmas totalt...). Oj, jag hade ingen aning om att Pippi var SÅ gammal :)

  SvaraRadera