2 oktober 2010

Ursäkta att man vill bli lite älskad


Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell

Hon har gjort det igen! Johanna Thydells tredje bok är definitivt ingen besvikelse, även om denna bok skiljer sig väldigt mycket från de två första; I taket lyser stjärnorna och Det fattas en tärning.

Nora Jonasson är en helt vanlig tjej som lever ett helt vanligt liv i en helt vanlig pyttestad. Hennes föräldrar är inge skiljda, ingen nära vän eller släkting har dött. Hon är bästa vän med coola Lisa och simmartjejen Jossan. Hon har ingen pojkvän, hon skulle gärna vilja bli älskad, och hon har som sagt ingen pojkvän.
Men ändå kanske Stoffe är lite intresserad, samtidigt som Sylvester på franskan stöter öppet på henne hela tiden, och så finns ju förstås Victor Person. Nej, ingen vill väl ha en så normal, tråkig, lång tjej med självlysande rött hår?
Välkommen till Nora Jonassons fantastiska liv!

Som jag skrev innan skiljer sig denna bok från de två första som författaren från Värnamo skrivit. Förutom att språket är väldigt vardagligt, nästan talspråk, handlar denna bok om vad som händer i de flesta människors liv. Man tolkar en blick från en kille betydligt mer än vad den betyder, man bråkar med sina kompisar, man tycker att man är tråkig och onormal och allt sådant där. Igenkänningsfaktorn är hög, det är lätt att fastna i den och läsa sida efter sida, omedveten om att tiden faktiskt går. Jättebra bok jag varmt rekommenderar, och Johanna Thydells tredje bok besvarade definitivt mina förhoppningar! En bok som den här har jag länge längtat efter!

Första meningen: "Och det är jag som är Nora"
Sidor: 245
Boken i en mening: Hög igenkänningsfaktor gör att man gärna tar boken till en av sina favoriter!
Böcker av författaren: I taket lyser stjärnorna och Det fattas en tärning. (Läs dem!)
Betyg: 9/10, att den innehåller så många svärord drar ner betyget, tyvärr!

4 kommentarer:

 1. Har faktiskt inte (!) läst någon av Thydells tidigare böcker. Men jag blir väldigt nyfiken på denna när så många gillar den. Skriver upp den på listan av böcker jag vill läsa!

  SvaraRadera
 2. Den här boken är himla bra, jag håller med dig på alla punkter. Förutom det där med svärorden, det var faktiskt inget jag tänkte på. Och nu funderar jag på om hon använde sig av det för att uttrycka alla starka känslor.

  Läs gärna min sort of recension på min blogg.

  Ha en jättebra helg!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag önskar att jag hade tid att läsa en bok just nu. Waah! :D

  SvaraRadera
 4. Åh, vad glad jag blir:D den här boken väntar nämligen på att bli läst av mej...efter underbara Mockingjay<3

  SvaraRadera