22 oktober 2010

Komma över


Komma över av Ingrid Olsson
Emma har precis dumpat Jeppe. Efter ett halvår, då de till och med har bott tillsammans, är det nu slut. Jeppe kan inte riktigt acceptera det. Han kan inte rå med att säga det till sina föräldrar heller, för hans mamma tycker ju så mycket om Emma. Därför flyttar han till en sunkig andrahandslägenhet. Han har sommaren framför sig innan trean på gymnasiet börjar, han är fri som en fjärt, som hans kompis Juggo skulle ha sagt. Men är det verkligen så lätt att komma över någon som man älskat?

Den här boken var lite vad jag var rädd för att den skulle vara. Nämligen lite för mycket dystra tankar och ingen handlingskraft. Det är ungefär så Jeppe är. Men ändå drunknar man inte i tankarna om att livet är skit och att han bara vill gå och dö. Det märker man främst i att Jeppe faktiskt börjar träffa andra, trots att det inte är alls länge sedan hans flickvän lämnade honom.
Boken är lättläst och inte särskilt tjock. Därmed tror jag att den har en tendens att försvinna ur tankarna ganska lätt… Ändå läsvärd, jag tror att många nydumpade kan känna igen sig i den här boken.

Första meningen: ”Kom över!”
Sidor: 203
Förlag: Rabén&Sjögren, tack för recex!
Boken i en mening: Är du nydumpad finns säkert många igenkänningsfaktorer, annars en ganska ”lagom” bok.
Andra böcker av författaren: Medan mamma sover, Stenhjärta, Betong fjäril betong, Ett litet hål i mörkret, Känslan av att hoppa
Betyg: 7/10

3 kommentarer:

  1. Jag gillar när du lägger in bilder på böckerna som du har tagit själv:D De är alltid så fina!(:

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte att den här boken var seg....

    SvaraRadera