22 oktober 2010

Författarporträttet: Ingrid Olsson

Oktober månads författare är en aktuell tjej vid namn Ingrid Olsson.
Vill du veta mer om henne kan du läsa det här, för jag tänkte nämligen skriva lite mer om hennes böcker i detta porträtt.

Ingrid Olsson har gett ut följande ungdomsböcker:
- Medan mamma sover (2003)
- Stenhjärta (2005)
- Betong fjäril betong (2006)
- Ett litet hål i mörkret (2008)
- Känslan av att hoppa (2009)
- Komma över (2010)
- Jag vill bara att du gillar mig (2011)

Medan mamma sover är den bok av Ingrid Olsson jag gillar allra bäst. Den handlar om Ida som har en alkoholiserad mamma. En väldigt känsloladdad och fin bok. Nästintill gråtvarning! Läs mer om boken på Rabén och Sjögrens hemsida
Stenhjärta går att läsa mer om här
Betong fjäril betong är Ingrid Olssons tredje ungdomsbok. Jag läste denna när vi åkte hem från Cypern för något år sedan, och precis innan de släkte ner lamporna i planet inför landningen hade jag läst ut den. Egentligen gillade jag inte boken särskilt mycket, men huvudpersonerna Silja och Anders fångade ändå mitt intresse. De har varit vänner sedan ettan, och Silja har sedan ett tag tillbaka varit kär i Anders. Men hur vågar man säga det? Typiskt ungdomsbokstema... Väldigt öppet slut, vilket inte tilltalade mig. Men ändå var jag som klistrad vid slutet!
Ett litet hål i mörkret läste jag ut på en eftermiddag. Även denna bok är känsloladdad om kärlek till en farmor som kanske inte kommer att finnas mycket längre och om kärlek till någon som är ganska långt bort. Skrivet i diktform, lättläst. Till och med en kompis som inte gillar att läsa läste ut denna bok snabbt!

Känslan av att hoppa är ytterligare en snabbläst bok i raden av Ingrid Olssons känsloladdade böcker. Att hoppa eller inte hoppa från parkeringshusets tak är frågan Lisen ställer sig efter att en kille i skolan tog sitt liv, bara någon månad innan studenten.

Komma över klicka för att komma till min recension!


Ingrid Olsson- känsloladdat, lättläst och med igenkänningsfaktor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar