8 september 2010

Livet på en kylskåpsdörr


Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers

Clair är femton år, och precis som många andra tonåringar har hon fullt upp med skolar, kompisar och killar. I en lägenhet bor hon tillsammans med sin mamma, men de träffas inte särskilt ofta. Deras huvudsakliga konversation är via lappar på kylskåpet.
Från boken:
Jag ligger över hos Emma.
Du verkade lite trött igår kväll, mamma.
Du arbetar väl inte för mycket???
Vi ses i morgon.
Puss och kram
C
Var inte orolig. Jag har nyckel.


Så där kan en sida se ut, mycket lite text, därför har jag lagt till etiketten "Skrivet på dikt", även om det kanske inte stämmer riktigt.

En dag skriver Claris mamma om något man inte borde säga till sin dotter via en lapp på kylskåpet, och det förändrar en hel del för dem båda.
En mycket annorlunda roman, som är ganska ytlig eftersom att vi aldirg följer Clair och hennes mamma annat än på kylskåpet. Hur ser Clair ut? Vad hände mellan henne och Michael? Hur började grälen?
Många frågor, men jag rekomendera ändå boken! 242 sidor på under en timme, man kan inte lägga ifrån sig boken!

Första meningen: Hej Clairgumman, mjölk, äpplen, bananer, avokador, lök, potatis, tomater, champinjoner, morötter och kaninmat till Peter, köttfärs, bröd, juice-välj själv
Antal sidor: 242
Boken i en mening: Lättläst om kärlek, mor-dotterrelation och hur det är att leva när allt inte går som man tänkt sig.
Betyg: 10/10 (Lite svårt att sätta betyg...)

2 kommentarer:

  1. Sv: Usch då, det är verkligen inte kul. Speciellt eftersom det inte är så hälsosamt med värktabletter; hur många sådana har jag inte då ätit i onödan? Hmm. Tack så mycket, det blev bättre efter ett knippe sömn och lite trevligt sällskap. Kram tillbaka. :)

    SvaraRadera
  2. Förresten så låter uppbyggnaden av denna bok lite lik en bok som jag läste på engelskan förut - Feeling sorry for Celia. Den bestod bara av lappar och brev som hon skickadetill/fick av sin mamma, en kompis osv. Det var väldigt intressant, jag skriver upp den på min boklista. :)

    SvaraRadera