16 september 2010

2xMartha Bolton


Tänkte tipsa om två riktigt bra böcker av Martha Bolton, nämligen "Klipp dig aldrig hos Delila..." och "Vem har lagt citroner bland Andens frukter?" Det är två, så kallade, andaktsböcker med ord från bibeln, alltså andaktsböcker från ett kristet perspeltiv. Men även om du inte är kristen kan du självklart läsa dessa böcker. Främst den första, "Klipp dig aldrig hos Delila..." är mycket bra!

I båda Marthas böcker får vi följa med på små äventyr som hon varit med om, eller som hon hört om. Allt är väldigt roligt skrivet, och man blir inspirerad och intresserad av att läsa mer!
Boken är uppbyggd så att det först är en kort berättelse, antingen påhittad, självupplevd eller något annat som författaren hört om, på en sida. Sidan efter innehåller "Tankar att fundera på", "Dagens dekal", "Ord att stå på" och "Hej igen, Gud..." Första boken har bibelord hämtade från Matteusevangeliet i Nya testamentet i Bibel, den andra boken hämtar ord från galaterbrevet i Nya testamentet, Bibeln.
Kapiteltitlar som "Anklaga inte brevbäraren", "Uppför du dig som en liten ekorre?", "Jag vill tacka alla `små´ människor" och såklart titlarna, gör att man bara vill läsa mer! Läs njut och tänk efter, det här är riktigt bra, lättläst och tänkvärt.

3 kommentarer:

 1. Sv: Ja, visst vore det skönt att fly? Det är synd att det är så mycket dumheter i vägen, och det dummaste är att de inte går att få bort heller. Det är bara att ta sig igenom de här hemska åren och försöka leva så gott man kan. Har jag inte en positiv inställning till framtiden? Heh.
  Tack så mycket, och jag hoppas att det fortsätter att gå bra för dig. Jag ska också lyckas! Dock har jag en känsla av att det kommer att bli några fler magplask först...

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Du har fått en award av mig! Gå in på min blogg för att läsa mer!
  Hälsningar Amelie

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Jag har nominerat dig till ännu en Beautiful Blogger eftersom du har en så bra blogg! Gå in på min blogg för att läsa mer ;)

  SvaraRadera