30 juli 2010

-Låt mig få presentera: Emmett!-


Låt mig få presentera en som fått namn efter en bokkaraktär; min katt Emmett!
Vi hade svårt att komma på ett bra namn till Tigers tolfte kattunge. Länge (i brist på annat) hette han Nusse, men hur coolt är det?
Så en dag fick min kära syster Linnea en snilleblixt: "Han ska heta Emmett". Det passar honom ganska bra, för han bits och rivs som en vampyr, dessutom är han riktigt söt ;) Att få honom så still på ett kort är riktigt bra gjort med tanke på att han är så busig!

Så en liten historia om Emmett: Jag och min syster var i full gång med att falu-röd-färg-måla bräder till maskinhallen som vi håller på att bygga, medan tre av våra katter gjorde kattiga saker (tvättade sig, sov och tvättade sig lite till). Då ser jag i ögonvrån något vitt som rör sig över de nymålade bräderna, och när jag vänder mig om får jag se den lilla vita kattungen springa omkring där. "Emmett, vad håller du på med?" ropar jag och går runt för att lyfta ner honom, nu inte lika vit längre. När jag ställer ner honom på golvet blir det dessutom röda kattasspår på golvet... Men hans mamma Tiger är som tur var jättebra på att sköta om vita kattungar (trots att detta är hennes första vita) och redan samma eftermiddag var han vit igen. Snipp snapp snut, så var sagan slut!

2 kommentarer:

  1. Jätte söt katt och urgulligt namn! :D

    SvaraRadera
  2. Sv: Haha, precis! Nej då, det är bara jag som glömmer av mig ibland. Det är inte så lätt att säga rätt när de flesta omkring en säger fel. :P Ja, visst är den bra? :D Sjukt söt katt du har! ^^

    SvaraRadera