17 juli 2010

Ensamma på sommarön


Ensamma på sommarön av Eva Swedenmark

Det är första sommaren utan mamma på sommarön. Johanna vet inte hur det ska gå, hur hon och småsyskonen Julius och Jenna kommer att ta det. Men när pappa kommer för att hämta dem till sommarstugan startar en ny del av livet, en sommar utan mamma.
På ön finns detta år en fransk kille som heter Leon, som blir vän med de tre syskonen, och som blir en tröst när deras pappa verkar ha tankarna på annat håll. Det blir en speciell sommar, och titeln berättar inte bara om en händelse, utan om två.

Jag hade ganska låga förväntningar på den här boken. Jag läste den mest för att jag vann den (jag hade valt en annan bok om jag fått välja själv). Den börjar ganska segt, och pedant som jag är när jag läser funderade jag på att lägga ifrån mig den ganska tidigt. Men jag fortsatte, och även om det verkar som om det är en tolvårings tankar man läser ibland, trots att huvudpersonen är femton, är slutet ganska bra! Romantiskt, och egentligen en ganska fin bok om hur det är att bli ensam lämnad på en ö med småsyskon efter en skilsmässa som tar på krafterna.

Första meningen: Det kändes konstigt när vi stod och väntade på pappa utanför vårt hus.
Antal sidor: 143
Boken i en mening: Fin skildring av hur det är att vara ett ”skillsmässobarn”, men språket gör mig lite besviken!
Betyg: 6/10

2 kommentarer:

 1. Sv: Jaa :D Blev beroende av den när vi såg filmen på engelskan. Men jag tkr nog att filmen va bättre ^^ Har du läst den? :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag hittade precis din blogg och tycker den är underbar och kommer absolut följa den!
  Jag har precis börjat en egen "bokblogg" och undrar om du kunde ge tips hur man ska göra för att få folk medvetna om bloggen?
  Min blogg: vitgulstrumpa.blogspot.com
  Besök gärna :)

  SvaraRadera