2 juni 2010

Sovay


Sovay av Celia Rees. 364 sidor
Samtidigt som Franska revolutionen pågår i Frankrike gör Sovay slut med sin fästman och samtidigt börjar tankar om revolutionen att komma även till England och Sovay och hennes vänner. I en osäker värld vet man inte vem man kan lita på, och när Sovay upptäcker detta bestämmer hon sig för att även hon ska ge sig ut på äventyr, till skillnad från alla andra damer i London som bara tänker på att passa in i societeten. I Londons slummer beger hon sig på jakt efter sin far och äldre bror, som tros vara i det omvälvande Frankrike. Hon stöter på nya bekantskaper, som stråtrövaren Greenwood, amerikanen Virgil och Dysart, en man man inte riktigt vet var han står. Deras liv blir med ens mycket mer spännande, och ens bästa vän kan vändas till ens fiende lika lätt som ett kort kan vändas.

Celia Rees skriver spännande om äventyr, vänskap, fiendeskap, en gnutta kärlek och en hel del om revolutionen. Samtidigt som boken innehåller en hel del historia, vilket jag gillar, så är det ingen tråkig bok. Massa spänning, intriger och tankar blandas med detta, till en bok som är svår att lägga ifrån sig. Jag ska inte säga att jag sträckläste den på en dag, men den är absolut lärvärd.

Första meningen: Sovay red ut tidigt medan daggen fortfarande glittrade i gräset.
Betyg: 8/10


Jag kan även rekommendera en av Celia Rees andra böcer; Pirater! som handlar om två tjejer som egentligen borde bry sig om klänningar och baler, men som bestämmer sig för att åka ut på de öppna haven som pirater. Riktigt bra bok, även den innehåller en hel del girlpower!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar