2 maj 2010

Vad mina vänner inte vet


Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones. 264 sidor

Sophie är en tjej som har: två nära vänner, en pojkvän hon tycker väldigt mycket om och en talang för att teckna. Men så inser Sophie att hon inte är käri sin pojkvän, och samtidigt är det Halloweenfesten med maskerad, och en kille i mask kommer fram och dansar med Sophie. Han har något alldeles extra, Sophie blir helt förtrollad. Men alldeles för sent, när han har lämnat festen och Sophie på dansgolvet, kommer hon på att hon inte vet vad han heter, än mindre vem han är.

Detta är en väldigt speciellt bok. Inte för att den har en särskilt speciell handling, utan för att den är skriven på dikt. Det tar inte alls lång tid innan man vänjer sig vid diktläsning, och man fastnar så snabbt vid den att man bara läser och läser och när man tittar upp är det mörkt ute och tiden har gått väldigt snabbt. En helt underbar bok! Lite konstig, men jag vill läsa uppföljaren nu! Den heter Vad min flickvän inte vet. Den är väldigt lättläst, och jag läste den på barar några timmar. Det var nära att jag tog den med när jag skulle på kalas hos en kompis...
Klart läsvärd!

Första meningen:
"Jag står
nära barnen,
ser dem klättra omkring
i djungelgymmet
och minns lite vagt
hur det var att vara sex."
Betyg: 9/10

2 kommentarer:

  1. Åh det här är en underbar bok!
    Fin blogg!

    SvaraRadera
  2. Jag har läst en "poesiroman" innan, fantastiska "Människoätande människor i Märsta av Aase Berg. Jag fastnade direkt, och upptäckte efteråt att jag tänkte på samma sätt som boken är skriven!

    SvaraRadera