9 maj 2010

TRE 2: Den farliga kyssen


TRE 2: Den farliga kyssen av Kjetil Johnsen. 159 sidor.

Efter en kort inledning får vi följa Trine, Benedicte, Vilde och Nora, från 18 till 15 dagar innan mordet på en av tjejerna. Denna andra del i serien om nio tar vid där den första slutade. Efter att Vilde kysste Trine, efter att Nick sprang ifrån Benedicte och även Nora, och vilka konsekvenser det får. Tjejerna och Nick berättar för läsaren hur de känner, och dagen för mordet kommer nämre. Detta gör att vänskapen ställs på prov.

Jag lånade de här böckerna för att jag ville ha en ungdomsdeckare. Om du söker något liknande lär du bli besviken. Förutom att det i slutet av varje dag skrivs något i stil med "...och då hade en av de fyra vännerna bara 16 dagar kvar att leva", är det inte alls mycket till deckare. Den farliga kyssen svämmar istället över av romantik, vilket blir för mycket om man vill läsa om mord (misstolka inte det där...). Jag är inte överförtjust, men jag vill veta vem som blir mördad, och vem som är benägen att mörda!

Första meningen: Vilde- upprorstjejen
Vilde är lång och mörk och lite tafatt- Bambi på hal is.

Betyg: 5/10

1 kommentar:

 1. Trevlig blogg! :D

  Det kommer mer spänning och "deckarkänsla" längre fram i serien, nästan lite för mycket tycker jag.
  Det känns lite som om författaren har försökt klämma in så många problem som möjligt i en och samma bok, något som känns lite överdrivet.
  Jag stördes av "och nu hade en av dem fyra vännerna bara X dagaer kvar att leva", jag tyckte att det blev ganska tjatigt. Okej, igår hade hon bara sexton dagar kvar att leva. Undrar om jag kan lista ut hur många det är idag?
  Tror att det finns där för att skapa spänning där det, som du säger, egentligen inte finns någon.

  SvaraRadera