2 maj 2010

TRE 1: Ett hål i själen


TRE 1: Ett hål i själen av Kjetil Johnsen. 147 sidor.

Detta är första boken i en serie på nio böcker. Första kapitlet handlar om en tjej och en kille, vi vet inte vilka, som träffas vid en liten sjö. Där hittar de en kroppen som tillhör en tjej som tjejen på stranden känner mycket väl.
Sedan skruvas tiden tillbaka 21 dagar, och vi får följa med på en resa med fyra tjejer som heter Nora, Trine, Benedicte och Vilde. En av dessa är mördaren. Men vem?
Denna första bok handlar om de första dagarna på de tre veckorna innan mordet. Vi får lära känna tjejerna och se hur deras liv ser ut. I nästa bok fortsätter storyn, och dagen då en tjej ska bli mördad kommer allt närmre.

Det börjar bra och spännande. Efter några kapitel tycker jag att det bara är transportsträcka till dagen då mordet ska ske. Sedan inser jag att jag inte kommer att få veta vem mördaren är i boken. Jag måste läsa åtta böcker till...
Fastän jag inte var särskilt förtjust i boken, som har ganska lama dialoger, så vill jag ju såklart veta vem mördaren är. Inte kan det väl vara någon av huvudpersonerna! Varför vill någon av dem mörda?
Att dra ut på den spännande, romantiska berättelsen i nio böcker är förstås ett väldigt bra försäljningsknep, och jag vill läsa mer!

Första meningen: Plötsligt, i mitten av september: en stekhet sommardag.
Betyg: 6/10

2 kommentarer:

  1. Jag upplevde ungefär samma sak, böckerna är inte så bra men jag vill läsa vidare för att se hur det går. Jag har nu läst de första sex böckerna, men vet fortfarande inte vem mördaren är.

    SvaraRadera
  2. Jeg har lest de to første bøkene i denne serien, de var veldig lettleste og spennende. Det var veldig irriterende at forfatteren endte hvert kapittel med å fortelle leseren hvor mange dager en av jentene hadde igjen å leve.

    Fin omtale :)

    SvaraRadera