24 maj 2010

-Sommarläsning!-


Snart är det dags för sommarlov, vilket betyder flera veckor där man slipper att tänka på skolan! Det ska bli trevligt tycker jag! :)
Jag tänkte ge några boktips inför sommaren ;) De flesta böckerna finns recenserade på bloggen :)

I dessa böcker kan du läsa om sommar:
- Systrar i jeans-serien av Ann Brashares. I de fyra böckerna om Systrar i jeans får vi följa med Tibby, Carmen, Bridget och Lena under fyra somrar som de skiljs åt. Jag sträckläste dessa böcker under några få veckor förra sommaren, några av väldigt få böcker som jag läst om. Absolut läsvärda om du vill ha kärlek, vänskap, intriger, sommar, sol och mycket mer. En personlig favorit!
- För de lite yngre (från 11 år) har Ann Brashares skrivit Pilträdens systrar, som är som Systrar i jeans, fast handlar om tre andra tjejer som bor i samma stad som ovannämnda "systrar".
- Au pair-serien av Melissa de la Cruz för dig som vill ha kärlek, svinrika tonåringar och en massa sommar. Jag har själv inte läst alla fyra, och tycker egentligen att de två första är rätt töntiga, men man fastnar ändå...
- För de lite äldre rekommenderar jag Sista sommaren med dig av Ann Brashares, en väldigt fin, romantisk roman som har en hel del

Andra böcker jag rekommenderar:
- Det mesta av Meg Cabot (se författarporträtt)
- Min typ brorsa av Johanna Lindbäck
- Det är så logiskt, alla fattar utom du av Lisa Bjärbo
- Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck
- Änglen av Bali Rai- ungdoms"deckare", mycket bra!
- Deluxe 1 och Deluxe 2 Rivaler av Anna Godbersen

Tyck till om böckerna och håll utkik efter recensioner i sommar! ;)
Tills dess får du hålla till godo med några sommarbilder jag tagit :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar