25 april 2010

Deluxe 2: Rivaler


Deluxe 2: Rivaler av Anna Godbersen
Detta är fortsättningen på Deluxe, och vi är tillbaka till Manhattan, år 1899, bland spets, prasslande klänningar och massor av revalitet.
Efter Elizabeth Hollands för tidiga död strax efter sin förlovning med Henry Schoonmaker, ser Penelope Hayes sin chans att bli hans nya fästmö, men så tycker även Elizabeths lillasyster Diana. Samtidigt går Elizabeths före detta jungfru fri på gatorna, och är beredd att göra väldigt mycket för att kunna sätta sin fot i den fina societeten.

Andra boken i serien gör mig inte besviken, jag gillar blandningen av historia (en liten mängd) och den fina societeten och allt vad människorna där är beredda att göra för att få sitt namn omskrivet och omtalat.
Författaren Anna Godbersen tar ett stadigt tag om läsaren då hon börjar med att skriva sista kapitlet, vilket gör att man bara MÅSTE läsa hela boken för att se vad som händer! Boken är välskriven och jag gillar språket, en pärla att ha i bokhyllan, men även i handen. Jag gillar det fina omslaget! :)
Läs även Deluxe, första delen i serien, som jag hoppas blir längre efter ett så oerhört spännande slut!

Första meningen: "Jag har just fått en inbjudan från en av Manhattans förnämsta familjer till en mycket hemlighetsfull, men utan tvekan ytters raffinerad tillställnin i Tuxedo Park."
Antal sidor: 424
Betyg: 9/10

2 kommentarer:

  1. Hej! Jätte bra blogg :) Har du läst Ögat över månskäran serien? Den är jätte bra och utspelar sig i England på 1800-talet. Rekommenderas starkt :)

    SvaraRadera
  2. Hej, Maja W!
    Tack så mycket! :) Jag har läst alla tre delar i "Ögat över månskäran"-serien, och jag tycker riktigt mycket om dem jag med!

    SvaraRadera