12 februari 2010

Tusen gånger starkare


"Tusen gånger starkare" av Christina Herrström
Signe går i en högstadieklass som ser ut som många andra. Det är killarna som får svara på frågor och som får all uppmärksamhet, trots att det finns lydiga tjejer som räker upp handen och gör som läraren vill. Såhär ska det inte vara, alla tjejer är arga på det. Men vad ska de göra? Det är killarna som har övertaget i klassen.
Så kommer Saga och ändrar på allt. Hon säger nämligen emot det hon tycker är fel. Hon säger allt det som tjejerna egentligen vill säga, men inte vågar. Men Saga vågar, och hon blir tjejernas hjälte...

Är det verkligen såhär? Jag är osäker, jag känner inte alls igen mig! Visst är det vissa saker som stämmer, som att de som inte sköter sig får mest uppmärksamhet, att de som är duktiga faktiskt glömms bort. Men det här att killarna har sådan makt kan jag inte känna igen mig i; i min förra klass hade tjejerna övertaget, men inte alls som i Herrströms bok.
En del bitar av boken är riktigt bra, men ibland blir man bara arg. "Gör något istället för att bara gnälla!" Delar av boken skulle vara jättebra att ta itu med på skolor och i klasser, men jag är inte jättefacinerad av boken.

Christina Herrström är även författare till bland andra "Glappet" och "Ebba & Didrik".

Antal sidor: 217
Betyg: 3,5/5
12/2 -10

1 kommentar:

  1. Åh, den boken läste jag för ett par år sedan! Den var bra, men jag håller med om att den bitvis kändes lite väl överdriven. :P

    SvaraRadera