16 februari 2010

Tänk om det där är jag


"Tänk om det där är jag" av Johanna Lindbäck
Agnes har tillbringat tre veckor på Gotland med sin kompis Lollo. Efter det ska Lollo hem till Skåne, och Agnes ska till det nya huset i Umeå, dit hon och hennes familj flyttat från Stockholm.
Agnes bestämmer sig för att flytten till Umeå ska bli hennes nystart, och hon gör upp en plan; hon ska vara som alla andra, öppen, normal, trevlig, ta kontakt och framför allt lyckas! Hon har bestämt sig, den här gången ska det inte bli fel. När hon börjar tvåan på gymnasiet ska hon vara en helt ny Agnes. Och hon ska lyckas!
Men det tar på krafterna, och Agnes börjar tvivla. Tycker de andra att hon bara är jobbig? Är hon ivägen? Hur ska hon orka leva ut som den person hon nu visat att hon är?

Jag kastar mig in i boken jag "snott" från min systers rum, sätter mig i min fåtölj och börjar läsa. 223 sidor senare kastas jag ut ur boken och inser att jag är Sofie, och inte Agnes. Jag inser att jag vänt blad jättemånga gånger, börjar på nya kapitell, nästan utan att jag märkt det. Jag inser också att några tårar fallit utför mina kinder.
Jag sögs verkligen in i den här boken, och läste, läste, läste. Det mesta i boken är helt fantastikst. Både bra skrivet och väldigt intressant att läsa. Jag levde mig in så i boken att jag grät med Agnes, log med Agnes, kände med Agnes...
Jag har kommit på mig själv med att vara väldigt petig när jag läser; en skriv- och läspedant med andra ord, och visst hittade jag lite fel i den här boken också, men jag är ändå helt fast vid den. Helt underbar, helt klart läsvärd! Åh, jag vill bara läsa mer! :D
Tänkvärd, romantisk, rolig, träffsäker, jag vill läsa mer av Johanna Lindbäck! ("Min typ brorsa" och "En lite chock" av författaren blir det till att leta upp på biblioteket!)

Antal sidor: 223
Betyg: 6/5 ;)
16/2

4 kommentarer:

 1. Tack så jätte mycket :D
  desamma!
  //Emmie

  SvaraRadera
 2. Jag håller med att den är fett bra, jag har inte läst ut den än, men har typ 40 sidor kvar, innan ville jag inte läsa för jag ville spara på den! ;P höhöhö. Och jag vill träffa Jacob! :) :$

  SvaraRadera
 3. åå det vill jag med ;) haha (alltså träffa Jacob) eller snarare flytta dit hon bor :P jag vill också byta liv, det verkar ju så enkelt för henne. Bara så där,så händer det saker i hennes liv och hon får kompisar och en pojkvän. Så skulle jag också vilja ha det. Måste tvinga mina föräldrar att flytta till Norrland ;P haha +plus att jag har en förkärlek till norrlänningar :) det känns så nära och mysiga (okej, alla kanske inte är så :P men ändå)

  ha det bäst :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar den här boken och har läst den ett flertal gånger. Det är enkelheten i Johannas berättande som tilltalar mig mest.

  SvaraRadera